Blogul Ambasadorilor eTwinning români
  • Prima pagină
  • Ambasadorii
  • Despre eTwinning
  • Concursul Calendarul eTwinning
    • Regulamentul Concursului Calendarul eTwinning
    • Calendarul eTwinning 2015
    • Calendarul eTwinning 2016
    • Calendarul eTwinning 2017
    • Calendarul eTwinning 2018
    • Calendarul eTwinning 2019
  • Contact

Concursul Național „Made for Europe” și eTwinning

20/3/2015

1 Comment

 
Pentru a putea fi valorizate şi promovate experienţele pozitive acumulate de școlile, grădinițele, colegiile și liceele din România în derularea proiectelor finanţate prin programele europene din domeniul educației și formării profesionale, Ministerul Educaţiei și Cercetării Științifice din țara noastră a lansat la începutul acestei luni cea de-a IX-a ediţie a Concursului Naţional „Made for Europe”. Concursul este cuprins și în anul școlar 2014-2015 în Calendarul concursurilor naționale școlare finanțate de către Ministerul Educaţiei și Cercetării Științifice.

Șase dintre cei mai activi ambasadori eTwinning români au fost prezenți în perioada 13-15 martie 2015 la etapele județene ale acestui prestigios concurs, fie în calitate de participanți alături de elevii lor, fie ca membri ai juriului. Astfel, s-au obținut patru calificări la faza națională a concursului, cu proiecte coordonate de colegele Irina Vasilescu (București), Cristina Nicolăiță (județul Olt), Violeta Solomon (județul Sibiu) și Loredana Popa (județul Botoșani), eu numărându-mă printre evaluatori în județul Sibiu. În discursurile noastre fiecare am subliniat importanța eTwinning în actualul context educațional european și am adus un omagiu aniversării a 10 ani de eTwinning în Europa.
Picture
Până în 25 martie vor fi expediate către Inspectoratul Școlar Județean Arad – gazda etapei naţionale a Concursului Naţional „Made for Europe” de anul acesta – produsele finale promovate pentru această fază finală, urmând ca până în 3 aprilie să se organizeze expoziția națională. Vizitarea expoziţiei naţionale, selectarea de către publicul vizitator, prin buletin de vot, a celor mai originale, utile şi interesante produse finale din expoziţie, prezentarea produselor finale aflate în competiţie de către elevi, ca reprezentanţi ai unităţilor de învăţământ participante la faza naţională, evaluarea produselor finale de către comisia naţională de concurs, afişarea rezultatelor și festivitatea de premiere vor avea loc în perioada 6-9 aprilie 2015. Mult succes tuturor! 


Daniela Bunea
1 Comment

Prima mea reuşită eTwinning

18/3/2015

2 Comments

 
Ca urmare a inițiativei lansate de eTwinning ȋn 2014, de a crea proiecte ȋntre şcoli din aceeaşi ţară, am decis să valorific această şansă şi să mă implic ȋntr-un proiect eTwinning la nivel naţional.

Cu puţină experienţă ȋn acest domeniu, am ȋndrăznit pentru prima dată să devin fondatorul unui astfel de proiect – ,,Bucuriile iernii”.

La sfârşitul lunii noiembrie 2014, cu sprijinul câtorva dintre cei mai activi  ambasadori eTwinning români şi al eTwinning România, a fost organizată o videoconferinţă la nivel naţional, conferinţă la care au participat cadre didactice din mai multe judeţe. Conferinţa mi-a facilitat căutarea partenerilor pentru proiect – astfel, am format echipa proiectului, alcătuită din 8 cadre didactice din judeţele Bihor, Cluj şi Constanţa.

Alături de mine, colega Cristina Ursea de la Grădinița ,,Amicii” din Constanța a devenit fondator şi am colaborat ȋn realizarea planului  de proiect şi a activităţilor proiectului.

În următoarea etapă m-am preocupat de crearea paginilor proiectului pe platforma eTwinning, un element de noutate pentru mine, precum şi de menţinerea legăturii, comunicării cu ceilalţi membri. Săptămânal postam mesaje pe pagina proiectului, ȋn spaţiul destinat special comunicării ȋntre parteneri: Buletinul profesorilor şi Jurnalul proiectului. De asemenea, vizionam ȋmpreună cu elevii mei toate materialele postate de către ceilalţi parteneri şi făceam aprecieri ȋn legătură cu activităţile desfăşurate.

Deoarece ȋn proiect au fost implicate şi cadre didactice din şcoala ȋn care lucrez, unele activităţi le desfăşuram ȋmpreună, organizam ȋntâlniri săptămânale ȋn cadrul cărora schimbam păreri, ne sprijineam ȋn realizarea materialelor, astfel că s-au consolidat relaţiile dintre noi, profesorii, pe de o parte şi elevi pe de altă parte.

Pentru mine acest proiect a fost o provocare, un ȋnceput, dar şi un prilej de a ȋnvăţa lucruri noi. Pe lângă faptul că am ȋnţeles paşii care trebuie urmaţi pentru realizarea unui astfel de proiect, am ȋnvăţat să utilizez instrumente web de tipul Animoto, Kizoa, Flixpress, Padlet, YouTube, Picovico.

Prin implicarea mea ȋn acest proiect, şcoala a beneficiat de o imagine pozitivă atât la nivel local, dar şi naţional. Am stabilit legături de colaborare cu cadre didactice din alte şcoli şi grădiniţe din ţară. Prin implicarea directă a părinţilor ȋn unele activităţi din proiect s-a promovat parteneriatul cu familia şi importanţa celor trei factori: școală-elev-familie. 

Tot un element de noutate a fost şi completatea formularului de candidatură pentru certificatul naţional de calitate, certificat care se poate obţine ȋn urma finalizării unui astfel de proiect.

Datorită seriozităţii şi implicării responsabile a partenerilor ȋn desfăşurarea tuturor activităţilor, pot să afirm că proiectul „Bucuriile iernii” mi-a adus o bucurie şi o satisfacţie prin obţinerea Certificatului de Calitate.

Un motiv ȋn plus pentru care aceste proiecte merită desfăşurate este bucuria copiilor şi interesul cu care se implică ȋn desfăşurarea fiecărei activităţi. În fond, ei sunt cei care dau valoare acestor proiecte, şi le mulţumesc prichindeilor mei din clasa I A Şcoala Gimnazială ,,Ioan Opriş” Turda.

Mulţumesc doamnei ambassador Gabriela Ileana Crişan pentru sprijin şi ȋndrumare, pentru ȋncurajare şi susţinere.

Mulţumesc, eTwinning România!

Stanca Bărăian-Surd,
Profesor învățământ primar,
Şcoala Gimnazială ,,Ioan Opriş” Turda, judeţul Cluj
Picture
Picture
2 Comments

    Author

    Ambasadorii eTwinning români sunt membri cu experienţă ai comunităţii eTwinning, care acţionează la nivel local și naţional în vederea sprijinirii altor cadre didactice și a promovării programului.

    Archives

    August 2018
    June 2018
    April 2018
    September 2017
    August 2017
    June 2017
    May 2017
    April 2017
    March 2017
    December 2016
    November 2016
    August 2016
    July 2016
    June 2016
    March 2016
    December 2015
    August 2015
    July 2015
    June 2015
    April 2015
    March 2015
    February 2015
    December 2014
    November 2014
    October 2014
    September 2014
    August 2014
    July 2014
    June 2014
    May 2014
    April 2014
    March 2014
    February 2014
    December 2013
    November 2013
    October 2013
    September 2013
    August 2013
    July 2013
    June 2013
    May 2013

    Categories

    All

    RSS Feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.