Blogul Ambasadorilor eTwinning români
  • Prima pagină
  • Ambasadorii
  • Despre eTwinning
  • Concursul Calendarul eTwinning
    • Regulamentul Concursului Calendarul eTwinning
    • Calendarul eTwinning 2015
    • Calendarul eTwinning 2016
    • Calendarul eTwinning 2017
    • Calendarul eTwinning 2018
    • Calendarul eTwinning 2019
  • Contact

Premiile naționale eTwinning România 2016

28/12/2016

8 Comments

 
Picture
Anul acesta, în perioada octombrie-decembrie, Biroul Național de Asistență eTwinning România a organizat Competiția „Premiile Naționale eTwinning România”.

În competiția anuală s-au  înscris proiecte eTwinning desfășurate în anul școlar 2015-2016, care au primit Certificat Național de Calitate. Exceptie a făcut categoria specială „Proiecte Comenius/KA2 și eTwinning”, la care s-au putut înscrie proiecte care au avut activități în anii școlari 2014-2015 și 2015-2016. Formularul de candidatură a fost asemănător celui pentru premiile europene eTwinning și pentru obținerea Certificatului Național de Calitate.

Evaluarea proiectelor a fost realizată în două etape: în prima etapă a evaluat un juriu format din ambasadori eTwinning, iar în a doua etapă a evaluat un juriu format din experți externi (reprezentanți ai inspectoratelor școlare județene, ai Institutului de Științe ale Educației, reprezentanți ambasadori eTwinning, reprezentanți ai Minsterului Educației Naționale și Cercetării Științifice, reprezentant al Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale – pentru categoria de premiu comun).

S-au acordat 9 premii, acelor proiecte care au fost considerate valoroase și care au avut rezultate vizibile și clare, după cum urmează:
Premiul pentru învățământ preșcolar – Proiectul Small Scientists „Discovering the sky”, prof. Ionela Camelia Lazea, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 3 Bistrița, jud. Bustrița-Năsăud;
Premiul pentru învățământ primar – Proiectul Open the Gates to the Universe, prof.  Cornelia Melcu, Școala Gimnazială Nr. 9 „Nicolae Orghidan” Brașov, jud. Brașov;
Premiul pentru implicarea elevilor – Proiectul Myriem and friends citizens of a better world, prof. Lidia Baroi, Colegiul Național „Grigore Ghica“ Dorohoi, jud. Botoșani;
Premiul pentru responsabilitate civică – Proiectul Youtopia: Towards Participative Citizenship, prof. Rodica Elena Staicu, Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Velovan” Craiova, jud. Dolj;
Premiul pentru matematică și științe- Proiectele Let’s GO! (Geometry&Origami!), prof. Mihaela Gîț, Liceul Teoretic „Jean Monnet“ București și SARAH – Science ARound us Along History, prof. Nadia Cîrcu, Colegiul Tehnic „Danubiana“ Roman, jud. Neamț;
Premiul pentru învățământ gimnazial – Proiectul Life Is Math, Math Is Life, profesori: Marilena-Anca Faiciuc, Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr” Cluj-Napoca, jud. Cluj și Daniela Titoveanu, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” Balș, jud. Olt;
Premiul pentru învățământ liceal – Proiectul Des mots et des images de nos villes et nos voyages, prof. Georgeta Bădău, Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, jud. Alba;
Premiul pentru proiecte eTwinning și Comenius / Parteneriate strategice între școli – Erasmus+ – Proiectul Alternatives for Innovative Math Study - AIMS, prof. Irina Vasilescu, Școala nr. 195 București.

În cadrul ceremoniei de acordare a premiilor organizată la București, în data de 20 decembrie 2016, au fost prezenți circa 50 de invitați – cadre didactice membre ale portalului, ambasadori eTwinning, reprezentanți ai Institutului de Științe ale Educației (instituția care coordonează activitatea eTwinning în România), ai Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice și ai altor instituții partenere. În cuvântul lor, invitații au subliniat importanța programului eTwinning pentru modernizarea actului didactic în țara noastră. În discursurile lor, coordonatorii proiectelor câștigătoare au vorbit despre activitățile desfășurate, rezultatele obținute și, mai ales, despre impactul acestor proiecte asupra școlii și a comunității, în general. S-au adresat calde mulțumiri evaluatorilor, care au depus o muncă voluntară responsabilă pentru ca cele mai bune proiecte să fie premiate.

Am avut onoarea să mă aflu printre câștigători și am fost foarte fericită și mândră că, dintre toate proiectele foarte bune desfășurate cu elevi de nivel primar premiate cu Certificat de Calitate, proiectul nostru a fost apreciat cel mai bine. Munca depusă timp de un an în acest proiect, împreună cu elevii mei și cu o echipă de profesori europeni devotați – Jolanta Okuniewska, Ana Ceban, Georgios Constantinou și Alice Maia Maria Neto – și elevii lor, ne-a adus satisfacție, bucurie și recunoaștere. Mulțumim, eTwinning!

Comunitatea eTwinning România crește an de an și dovedește, prin proiectele și activitățile creative realizate, că duce la inovarea actului didactic și la motivarea elevilor pentru învățare.


Cornelia Melcu, ambasador
8 Comments
Cristina Nicolăiță
28/12/2016 03:37:49 am

Pentru mine personal participarea la evaluarea proiectelor înscrise a fost o onoare, o responsabilitate și o bucurie, toate la superlativ.
De ce onoare? Pentru că expertiza mea în proiecte eTwinning a fost apreciată prin această invitație de a fi evaluator. Toate colegele ambasadoare implicate în evaluare au avut o bună cunoaștere a criteriilor de evaluare, a modului de lucru în TwinSpace și a beneficiilor pe care un proiect le aduce, mai ales elevilor.
De ce responsabilitate? Responsabilitate față de elevii mei și față de de partenerii mei de proiect, a căror muncă a fost una deosebită, dar am ales să nu o prezint anul acesta, dar și față de elevii și participanții din proiectele înscrise. Bineînțeles că am evaluat numai proiecte în care nu cunoșteam profesorii participanți, altfel nu ar fi fost corect.
De ce bucurie? Pentru că am văzut proiecte reușite, inspirate, bine realizate, iar în lista finaliștilor s-au aflat multe proiecte ale unor începătoare în eTwinning, multe aflate la primul proiect. Și un alt motiv de bucurie a fost însăși realizarea acestui eveniment, pe care îl așteptam și la noi în România. A fost un prilej ca partenerii virtuali să se vadă față în față, să vedem că în spatele proiectelor virtuale există persoane reale, profesori inimoși și dedicați, spre binele elevilor lor.
Închei prin a felicita toți câștigătorii, dar și organizatorii, apreciez acest eveniment ca unul de calitate, în spiritul eTwinning.

Cristina Nicolăiță, ambasador eTwinning

Reply
Ispir Iuliana
28/12/2016 07:19:52 am

Am avut onoarea sa evaluez proiecte minunate. Multumesc mult pentru oportunitate!

Reply
Niculina Chiper
28/12/2016 09:35:41 am

Mă bucur mult că am întâlnit la această primă ediție a premiilor eTwinning din țara noastră, niște oameni minunați, care au realizat proiecte valoroase!

Reply
Marilena Faiciuc
29/12/2016 01:05:00 am

Ma bucur că mă aflu printre laureaţii acestei prime ediţii a Premiilor naţionale eTwinning. Bucuria este cu atât mai mare cu cât am văzut cât de multe proiecte valoroase au concurat. Atmosfera de la această ceremonie a fost una caldă, de revedere cu eTwinneri dragi, de întâlnire pentru prima dată cu eTwinneri activi, pe care îi ştiam doar din mediul on-line şi cu alţii care nu se află de mult în spaţiul eTwinning şi pentru care primul proiect a fost direct câştigâtor. Aici mi-am întâlnit prima oară partenera de proiect, pe Daniela Titoveanu. Şi cum stă bine unor persoane atât de implicate în eTwinning, discuţiile informale au fost tot despre proiecte, elevi, comunitate, idei noi, împărtăşiri de experienţe. Sper ca entuziasmul şi reuşitele noastre să determine cât mai mulţi profesori să iniţieze proiecte eTwinning.

Reply
Ionela Lazea
29/12/2016 02:54:19 am

Pentru mine participarea la prima competiţie eTwinning din România a fost foarte emoţionantă. M-am simţit onorată să reprezint secţiunea pentru învăţământul preşcolar, să cunosc atâţia ambasadori pe care îi cunoaşteam doar din mediul virtual şi platforma eTwinning. Aş dori să o citez pe Marilena şi să repet faptul că a fost o atmosferă caldă, prietenoasă şi deschisă. Ne-am simţit ca într-o mare familie şi asta s-a datorat atât organizatorilor, cât şi participanţilor.

Reply
Cristina Gila
29/12/2016 11:29:16 am

Am participat la evaluarea proiectelor inscrise in competitia “Premiile nationale eTwinning 2016”, organizata de Institutul de Stiinte ale Educatiei. A fost o oportunitate deosebita, care mi s-a oferit de care Agentia Nationala, de a juriza proiecte creative valoroase inscrise in concurs de catre eTwinneri, aflati la inceput de drum sau cu experienta in derularea proiectelor. Doresc sa apreciez munca si daruirea colegilor, care transforma orele de clasa in ateliere de cercetare, indiferent de varsta elevilor; ii determina sa devina cetateni activi responsabili in secolul al XXI-lea.
Doresc sa felicit toti participantii la concursul national. Toate proiectele au dovedit creativitate, utilizarea instrumentelor TIC de catre elevi si toate proiectele sunt adaptate varstei elevilor.
Am cunoscut alti colegi eTwinnieri pasionati, ambasadori, nu doar in mediul virtual, ci si la premierea proiectelor castigatoare. Doresc inca o data sa imi exprim recunostinta fata de membrii Agentiei Nationale Romania, pentru modul in care au organizat si recompensat munca tuturor colegilor.

Reply
Daniela Bunea link
30/12/2016 05:32:27 am

Prin aceste proiecte cu participare românească premiate, eTwining a dovedit încă o dată că este mult mai mult decât un instrument de lucru și/sau asistență online pentru promovarea TIC în școli. eTwinning a ajuns să creeze o comunitate și să devină un catalizator de schimbare în multe școli (sunt aproximativ 19000 de școli în România, azi sunt înregistrate pe portalul eTwinning 7394). Sunt mândră de entuziasmul eTwinnerilor români (și dacă tot sunt la cifre: 20531 cadre didactice din România sunt înscrise azi pe portal), iar jurizarea pentru premii nu a fost ușoară, căci fiecare proiect care s-a înscris în concurs este un exemplu de practică inovatoare în care elevii și profesorii lor deopotrivă au învățat împreună într-un mod nou și creativ. Felicitări tuturor celor implicați, succese în continuare!

Reply
Gazdac Vasilica
30/12/2016 11:02:09 am

Proiectele eTwinning reprezintă oportunitatea de a discuta despre teme reale și sociale, multe conținuturi fiind ancorate în ritmul societății care oferă o dimensiune europeană a procesului de învățare atât în cadrul activităților școlare, cât și în afara orelor de curs. Implicarea în aceste proiecte este o provocare atât pentru elevi, profesori, părinți, cât și pentru comunitatea locală în vederea asumării unor roluri active și constructive în cadrul acestui parteneriat .
Gala eTwinning s-a constituit într-un eveniment important în creșterea motivației comunității educaționale din România prin evidențierea proiectelor foarte bune, prin schimburile de bune practici între ambasadori și Institutul de Știinte al Educației, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice și alte părți interesate, prin valorizarea activităților derulate sub umbrela programului Erasmus+.
Felicitări organizatorilor,premianților și participanților!

Reply

Your comment will be posted after it is approved.


Leave a Reply.

    Author

    Ambasadorii eTwinning români sunt membri cu experienţă ai comunităţii eTwinning, care acţionează la nivel local și naţional în vederea sprijinirii altor cadre didactice și a promovării programului.

    Archives

    August 2018
    June 2018
    April 2018
    September 2017
    August 2017
    June 2017
    May 2017
    April 2017
    March 2017
    December 2016
    November 2016
    August 2016
    July 2016
    June 2016
    March 2016
    December 2015
    August 2015
    July 2015
    June 2015
    April 2015
    March 2015
    February 2015
    December 2014
    November 2014
    October 2014
    September 2014
    August 2014
    July 2014
    June 2014
    May 2014
    April 2014
    March 2014
    February 2014
    December 2013
    November 2013
    October 2013
    September 2013
    August 2013
    July 2013
    June 2013
    May 2013

    Categories

    All

    RSS Feed

Powered by Create your own unique website with customizable templates.